SI | EN

Odvetnik Rok Pleterski Puharič o vplivu ustanovitve pokrajin

Na nedavni seji strokovne skupine za pripravo obsežnega svežnja pokrajinske zakonodaje je odvetnik Rok Pleterski Puharič predstavil pomembno upravno-pravno vprašanje, in sicer vpliv ustanovitve pokrajin na črpanje evropskih kohezijskih sredstev. Seja je potekala v petek, 9. oktobra 2020, v dvorani Državnega sveta.

S sklepno sejo v dvorani Državnega sveta se je zaključil obsežen proces priprave pokrajinske zakonodaje. Seja je predstavljala pomemben korak naprej v širši razpravi o prihodnosti pokrajinske zakonodaje. Z natančno analizo je odvetnik Rok Pleterski Puharič osvetlil, kako bo ustanovitev pokrajin vplivala na izrabo evropskih kohezijskih sredstev. 

Predsednik Državnega sveta RS, Alojz Kovšca, je na seji izrazil posebno zahvalo vsem vodjem in strokovnjakom za njihovo izjemno predanost in prispevek k projektu. Kot uporaben pregled opravljenega dela je bil pripravljen tudi nov zbornik. Veseli nas, da je naš odvetnik lahko prispeval k temu pomembnemu dogodku in aktivno sodeloval v plodni in koristni razpravi. 

Celovit vtis o dogodku lahko pridobite z ogledom posnetka seje, ki ga najdete na tej YouTube povezavi S-TV Skledar. Če bi želeli pridobiti še več informacij o poteku seje in si ogledati galerijo fotografij, lahko obiščete tudi spletno stran Državnega sveta Republike Slovenije.

Zaslonski posnetek (uporabljena fotografija) je iz videa avtorja Milana Skledarja /S-TV.

Prispevek našega odvetnika, Vpliv ustanovitve pokrajin na črpanje evropskih sredstev, je bil objavljen v zborniku Pokrajine v Sloveniji (osnutki pokrajinske zakonodaje s pregledom pristojnosti pokrajin), Ljubljana: Državni svet Republike Slovenije, 2020.

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev.