SI | EN

Rok Pleterski Puharič

Odvetnik

Rok Pleterski Puharič

Odvetnik Rok Pleterski Puharič je izkušen pravni svetovalec in zastopnik tako domačih kot tujih strank.

Kot izkušen pravni strokovnjak s področja statusnega gospodarskega prava, s poglobljenim razumevanjem tehnologije, poslovnim subjektom zagotavlja usklajenost poslovanja z zahtevami zakonodaje. Pri sodelovanju z inovativnimi podjetji si prizadeva za to, da je vpeljava umetne inteligence (AI) skladna s predpisi o zaščiti osebnih podatkov, zaščiti potrošnikov in drugimi zakoni, ki urejajo panogo. Skrbi tudi za to, da podjetja dosegajo najvišje standarde zasebnosti, ob tem ko učinkovito izvajajo svoje poslovne dejavnosti. Strankam zagotavlja celostno podporo pri pripravi, preverjanju in usklajevanju pravnih dokumentov, internih politik ter postopkov za varstvo podatkov ter skladnosti poslovanja z uredbo GDPR.

Odvetnik Rok Pleterski Puharič strankam redno svetuje tudi na področju upravnega prava, pogodbenega prava ter prava intelektualne lastnine. Njegovo strokovno delo pa obsega tudi pravne storitve, povezane z rudarskimi in letalskimi dejavnostmi. Tujim strankam nudi pravno svetovanje in pomoč pri ustanavljanju in registraciji podjetij oziroma podružnic v Sloveniji. To vključuje raziskavo trga (market research), pripravo poslovnih načrtov, zagotovitev skladnosti z vsemi potrebnimi pravnimi predpisi, pisma o nameri in pripravo NDA

Na področju prava informacijske tehnologije (pravo IT) se odvetnik Rok Pleterski Puharič posveča pravnim vprašanjem, povezanim z informacijsko tehnologijo, kamor spadajo varstvo podatkov, elektronska trgovina, intelektualna lastnina v digitalnem okolju, pogodbe za programske opreme in spletno pravo. Poleg tega strankam svetuje tudi na področju prava kriptovalut in blockchain tehnologije v zadevah povezanih z regulacijo, davki, varstvom potrošnikov in varstvom podatkov.

Domače in tuje stranke odvetnik Rok Pleterski Puharič zastopa tudi pred sodišči. Poleg tega svetuje tudi na področju arbitražnega prava ter kot arbiter zastopa stranke v vseh oblikah arbitražnih postopkov, še posebej na področju domačih, evropskih in mednarodnih gradbenih sporov, trgovine in investicij.

Odvetnik Rok Pleterski Puharič pravno svetovanje in zastopanje domačih in tujih strank redno uporablja slovenski, angleški, hrvaški in srbski jezik, ter je vešč tudi nemškega jezika.

 

Kontakt:

Telefon: 01 320 57 50
E-pošta: rok.pleterski.puharic@odvetnik-pp.si

 

Akademske in druge publikacije:

Strokovni izpiti:

  • Pravniški državni izpit (PDI)
  • Strokovni izpit iz upravnega postopka (ZUP)

Članstva:

 

 

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev.