SI | EN

Članek naše odvetnice: Digitalni odtis otroka in odgovornost staršev

Z veseljem sporočamo, da je naša odvetnica Nina Pleterski Puharič, prispevala pomembno vsebino pravni razpravi. Njen znanstveni članek z naslovom "Digitalni odtis otroka in odgovornost staršev" je bil objavljen v reviji Dignitas: Slovenski zbornik za človekove pravice, številka 87-88, leta 2021.

Ob naraščajoči uporabi družbenih medijev med mlajšimi generacijami so se med odvetniki na področju Prava družbenih omrežij in digitalnega medija pojavili pomembni izzivi glede varstva zasebnosti mladoletnih uporabnikov. Izstopa tudi skrb v zvezi z neavtoriziranim deljenjem slik in videoposnetkov s strani staršev, saj otroci pogosto niso sposobni podati (veljavnega) soglasja.

Odvetniki igrajo ključno vlogo pri svetovanju, kako se spopasti z zapletenim področjem in obenem varovati pravice mladoletnih oseb. Članek odvetnice Nine Pleterski Puharič razgrinja te pereče tematike in poudarja osrednjo vlogo starševske skrbi ter njeno povezanost z digitalno prisotnostjo otroka. To poudarja zavezanost odvetnikov naše pisarne reševanju sodobnih pravnih zapletov in zagotavljanju aktualnih perspektiv v razvijajočem se področju pravic otrok ter zasebnosti na spletu. Kot pravni strokovnjaki priznavamo ključno vlogo varovanju interesov mladoletnih oseb in vodenju odgovornih digitalnih praks.

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev.