SI | EN

Dr. Nina Pleterski Puharič

Odvetnica in mediatorka

Dr. Nina Pleterski Puharič 

Odvetnica Nina Pleterski Puharič je izkušena pravna in strateška svetovalka domačih in tujih strank. Pri svojem delu se osredotoča na zagotavljanje celovite pravne podpore, prilagojene potrebam posamezne stranke.

Tako za inovativna, start-up podjetja, kot tudi za druga, že uveljavljena podjetja z bogato tradicijo, redno pripravlja vso potrebno dokumentacijo, interne akte in pogodbe. Strankam pomaga pri oblikovanju pravne strukture, ki podpira njihove cilje in rast. Strankam svetuje tudi glede zaposlovanja, priprave pogodb in vzpostavitve učinkovitih kadrovskih politik (HR). Poleg tega za stranke pripravlja najrazličnejša pravna mnenja in pogodbe ter jih zastopa v pravdnih in nepravdnih postopkih pred sodišči

Odvetnica Nina Pleterski Puharič je strankam na voljo tudi za pravna vprašanja, ki zadevajo področje Pravo kibernetske varnosti, glede varstva informacij, pravic in odgovornosti v primeru vdora ali kršitev. Poleg tega se nanjo lahko obrnete tudi v primeru, da vaša pravna vprašanja zadevajo področje Pravo družbenih omrežij in digitalnega medija, kot npr.: pravna vprašanja o svobodi govora, varstvu osebnih podatkov, avtorskih pravicah in regulaciji lažnih novic.

Nina Pleterski Puharič je tudi mediatorka, usposobljena za samostojno vodenje zunajsodnih mediacijskih postopkov po programu, usklajenem s Pravilnikom o mediatorjih v programih sodišč. Kot mediatorka je uvrščena na listo zunanjih izvajalcev mediacije v družinskih sporih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter na listo mediatorjev pri Mediacijskem centru Odvetniške akademije Odvetniške zbornice Slovenije. 

Odvetnica Nina Pleterski Puharič pri svojem delu redno uporablja slovenski in angleški jezik, sporazumeva pa se tudi v nemškem, hrvaškem, ruskem in italijanskem jeziku.

 

Kontakt:

Telefon: 01 320 57 50
E-pošta: nina.pleterski.puharic@odvetnik-pp.si

 

Strokovna avtorska dela:

Strokovni izpiti:

  • Pravniški državni izpit (PDI)
  • Strokovni izpit iz upravnega postopka (ZUP)
  • Izpit za mediatorja
  • Diploma Londonske šole za odnose z javnostmi (LSPR)

Liste mediatorjev:

Članstva:

 

 

 

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev.