SI | EN

Objava članka našega odvetnika v strokovni arbitražni reviji

Z veseljem vas obveščamo, da je bil znanstveni prispevek z naslovom Alternativne oblike reševanja sporov na področju javnih naročil in javno-zasebnih partnerstev v Sloveniji, ki ga je pripravil naš odvetnik Rok Pleterski Puharič, objavljen v romunski arbitražni reviji Revista Română de Arbitraj  (založnik Wolters Kluwer, glavna urednica Dr. Cristina Emilia Alexe, FCIArb).

Revija Română de Arbitraj (Romanian Arbitration Journal) je edina romunska periodična publikacija, osredotočena na domačo in mednarodno arbitražo, ki ima že 12-letno tradicijo s četrtletnimi izdajami. Od leta 2019 Revija Română de Arbitraj sodeluje z novo mednarodno založbo, Wolters Kluwer Romania, ki zagotavlja objavo v elektronski obliki v Sintact bazi podatkov in v tiskani obliki. Vse to poteka pod koordinacijo nove uredniške ekipe, ki vključuje visoko kakovostne strokovnjake in akademike.

Revija Română de Arbitraj obravnava vsebine v romunskem in angleškem jeziku, kot so: domača in mednarodna arbitraža (komercialna in investicijska), pristojnost povezana z arbitražo, romunska in tuja sodna praksa v zadevah izpodbijanja arbitražnih odločb ali priznavanja in izvrševanja postopkov. Prav tako pokriva vprašanja iz področja mednarodnega zasebnega prava, javnega mednarodnega prava ter vsebinskih in postopkovnih pravnih vidikov na področjih, ki imajo posebno pravno interpretacijo pred arbitražnimi sodišči. Poudarja svetovne razvoje v mednarodni arbitraži, recenzije pomembnih mednarodnih publikacij s področja arbitraže, prav tako pa predstavlja dosežke romunskih ekip na tekmovanjih v simulirani mednarodni arbitraži.

Članki v Reviji Română de Arbitraj so namenjeni tako romunskim kot mednarodnim uporabnikom: odvetnikom, notranjim pravnikom, arbitrom, akademikom, strokovnjakom in davčnim svetovalcem ter mladim praktikantom. Vsi strokovnjaki bodo na ta način imeli dostop do raznolikega in obsežnega gradiva, ki ga lahko uporabijo pri pripravi vložkov strank ali arbitražnih odločb, z namenom spodbujanja domače in mednarodne arbitraže, ki vključuje Romunijo.

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev.